Zo gaat de verkoop van De Gouw in zijn werk

21 januari '21

Stap voor stap komt de start van de verkoop van De Gouw dichterbij. Een definitieve datum laat nog even op zich wachten, maar je kan je wel al optimaal voorbereiden op het verkoopproces.

Stap 1: Een account aanmaken

Je Mijn Eigen Huis account is een persoonlijke online omgeving waar je al je favoriete kavels opslaat en met elkaar vergelijkt, berichten leest, documenten kan downloaden en je voorkeuren doorgeeft. Heb je nog geen account? Maak deze snel aan! Je hebt je account straks nodig wanneer de kavels in verkoop gaan.

Stap 2: Geef je favorieten door

Zodra je je account hebt bevestigd middels de mail die je ontvangen hebt, kan je jouw favoriete kavels aan je wensenlijst toegeven.

Dit gaat heel gemakkelijk. Klik op het hartje bij een bouwnummer op de pagina Woningen of klik op de button 'Wensenlijst' onderaan de desbetreffende bouwnummerpagina.

Wanneer de verkoop start, kun je vanuit de wensenlijst in jouw account je voorkeuren doorgeven door op het winkelmandje te klikken. Het is ook mogelijk om tijdens de verkoopperiode op de button 'Voorkeuren doorgeven' bij het betreffende bouwnummer te klikken.

Stap 3: Schrijf je in zodra de verkoop is gestart

Zodra de verkoop is gesart en je online jouw voorkeuren hebt doorgeven, is het wachten op de toewijzing. Wanneer de toewijzing is, vind je in jouw account in Mijn Eigen Huis. Op die dag ontvang je bericht of je een optie op de kavel hebt gekregen of op de reservelijst staat.

Stap 4: De toewijzing

Daarna vindt de toewijzing van de woningen plaats. De lijst van de kandidaten die zich ingeschreven hebben worden doorgestuurd naar de gemeente Westland. Van de gemeente Westland ontvangen wij de rangvolgordelijst retour aan de hand van wie het langst ingeschreven staat bij het gemeentelijk woningzoekende bestand. Let op! dat de hoofdinschrijver gelijk is aan de inschrijving van het gemeentelijke woningzoekende bestand. We proberen zoveel mogelijk kandidaten op hun eerste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de eerste voorkeur bouwnummer aan de hand van de rangvolgorde lijst van de gemeente Westland.

Stap 5: In gesprek met de kaveladviseurs

Heb je een optie op de kavel dan bevestig je deze in jouw account en vervolgens maak jij zelf de keuze of je eerst een afspraak met de makelaar wilt of dat je direct online gaat kopen. Schrik niet, je koopt hem niet écht direct maar je start het aankoopproces op. Dat wil zeggen dat je jouw persoonlijke gegevens invult en verstuurt zodat wij de contracten voor je op kunnen maken. Uiteindelijk teken je na een paar dagen digitaal de contracten en is de kavel van jou! Niet alleen thuis maar ook bij de makelaar teken je de contracten digitaal.

  Bekijk de brochure
  Bekijk de kavels